Nieuws

Persbericht

ONK MOTOCROSS WEEKEND IN HALLE

 

Halle – augustus 2017.

Na een zomerstop van enkele weken wordt op 26 en 27 augustus de ONK motocross competitie van de KNMV op circuit de Kappenbulten in Halle hervat.

Het voormalige Nationaal Kampioenschap (NK) is met ingang van dit jaar omgedoopt in Open Nederlands Kampioenschap (ONK) om zo buitenlandse licentiehouders ook de mogelijkheid te bieden om aan deze aantrekkelijke wedstrijden deel te nemen.

Op zaterdag 26 augustus zullen de klassen 65 en 85 cc (kleine en grote wielen) aan de start verschijnen. In de tussenstand bij de 65 cc kleine wielen staat Levi Schrik aan de leiding en wordt gevolgd door Lotte van Drunen en Ray van Gelder. Bij de 65 cc grote wielen zal de strijd zich toespitsen tussen Damien Knuiman en Bradley Meester. Outsider in deze klasse is Max Veenhuizen (Silvolde) die op zijn thuiscircuit er alles aangelegen zal zijn om een hoge klassering te behalen. In de klasse 85 cc kleine wielen moet de kersverse Europees kampioen Ivanno van Erp het gevecht om de punten aangaan met Halmac-lid Cas Valk (Nijverdal). Door het missen van een wedstrijd heeft van Erp momenteel een achterstand van 111 punten op klassementsleider Valk. Bij de 85 cc grote wielen wordt het tussenklassement aangevoerd door Kay de Wolf.

Op zondag 27 augustus zullen de ONK klasse 125 cc en de NK Cup klassen MX1 en MX2 achter het starthek plaatsnemen. Bij de 125 cc-ers wordt het nodige vuurwerk verwacht van Jeroen Bussink uit Ulft. Hij moet hierbij de strijd aangaan met onder andere Raivo Dankers en Raf Meeuwissen. In de MX1 Cup klasse staat Danny Langenberg aan de leiding. Hij wordt gevolgd door enduro specialist Bas Klein Haneveld. De MX2 Cup coureurs zullen het nodige gas moeten geven om Rob Windt van de zege af te houden.

Op beide dagen beginnen de trainingen om 10.00 uur en de start van de wedstrijden staat gepland voor 13.00 uur.

De entreeprijzen zijn op beide dagen voor personen vanaf 18 jaar € 5,00 en van 6 t/m 17 jaar is dit € 2,50. Tot 6 jaar is de entree gratis.

Circuit “de Kappenbulten” is gelegen aan de Wolfersveenweg in Halle en is te bereiken via de afslag Kuiperstraat aan de doorgaande weg Zelhem – Varsseveld (N330).

 

 


 

Tijdschema Clubcross Jeugd 8 juli 2017:

 

 

 

Geacht Halmac lid,

 

Het bestuur heeft, na goedkeuring door de Alg. Ledenvergadering, besloten om tijdens de trainingen op de zaterdag op ons circuit gebruik van een (goedwerkende) transponder verplicht te stellen.

Nu hiervoor de infrastructuur is aangelegd en getest is gaat deze verplichting in op zaterdag 13 mei 2017.

 

Ter plaatse zijn geen transponders te huur.

 

 

2 reacties op Nieuws

Reacties zijn gesloten.